naar boven  

Cursus

Ademtraining


Ademtraining

Wil jij efficiënt en goed leren ademen?

The Breathing Academy heeft meer dan 40 jaar expertise op het gebied van ademtraining en combineert een wetenschappelijk bewezen effectieve ademhalingstechniek met een unieke mentale training.

Via gerichte oefeningen gericht op de training van de middenrifspier en flanken, leer jij je adem te besturen zodat je moeiteloos 60-70% van je longcapaciteit gaat gebruiken. De techniek draagt ook bij aan ontspanning waardoor de focus wordt verscherpt. Zo laat je via een efficiënte ademtechniek niet alleen fysieke spanning los maar ervaar je ook emotioneel en mentaal meer rust. Ook zul je merken dat je weer meer energie krijgt.

Een disfunctionele ademhaling kan aan de basis staan van klachten die je in eerste instantie niet direct met je ademhaling associeert, zoals druk op de borst, een opgejaagd gevoel, duizeligheid, hyperventilatie, vermoeidheid, slaapstoornissen, stress of zelfs een burn out.

Long Covid

Long Covid klachten zijn vooral extreme vermoeidheid, benauwdheid, verwardheid wat vaak gepaard gaat met concentratie verlies.

Men associeert Long COVID het meest met problemen met de longen, moeheid of een burn-out. Dat is ook niet zo gek wanneer je je bedenkt dat Long Covid klachten voelt alsof je totaal bent uitgeput. Alles is teveel en je energie level is laag.

Long Covid behandeling

In 3 privé sessie worden de klachten goed geïnventariseerd, waarna een uitvoerig trainingsprogramma wordt doorgenomen met de specifieke Del Ferro ademhalingsoefeningen. Deze oefeningen geven veel rust in het eigen lichaam, maar vooral zorgen de oefeningen voor meer ruimte om te ademen, waardoor de benauwdheid verdwijnt. Daarnaast helpen de oefeningen voor een betere nachtrust. Door het opbouwen van de energie, een betere nachtrust en het aanleren van een efficiënte ademhalingstechniek, voelen clienten zich weer als herboren, waardoor zij weer vol aan het leven kunnen deelnemen.

Je zal versteld staan van de effectiviteit van de methode, want al na de eerste les zullen er opmerkelijke resultaten worden behaald.

Hoewel de unieke middenrif-ademhalingstechniek van de Del Ferro Methode het belangrijkste onderdeel van de training is, word er ook gewerkt aan je mentale gesteldheid.

**Met meer dan 40 jaar ervaring en duizenden mensen die de ademtraining volgens de Del Ferro Methode hebben gevolgd heeft de Del Ferro techniek bewezen dat klachten die voortkomen uit een disfunctionele ademhaling overwonnen worden. Ook ex corona patiënten hebben veel baat bij deze unieke training. **


Wat kun je verwachten?

 • Vanaf de eerste les vrij kunnen (door)ademen
 • Je vitaal voelen
 • Meer energie
 • Meer lucht bij het spreken
 • Stress vermindering
 • Een betere conditie
 • Ontspanning
 • Goede nachtrust

Praktische informatie:

 • 1 op 1 training in 3 wekelijkse sessies
 • Ook mogelijk aan huis
 • De cursus kan worden gevolgd in het Nederlands, Engels of Duits

https://youtu.be/GlgTti-naFQ

aanmelden