naar boven  

Cursus

Burn-out klachten


Burn-out klachten

The Breathing Academy heeft meer dan 40 jaar expertise op het gebied van ademtraining en combineert een wetenschappelijk bewezen effectieve ademhalingstechniek met een unieke mentale training tegen burn-out klachten.

Wat is een burn-out?

Een burn-out is het gevolg van een langdurige periode van stress en (over)spanning. Hierdoor krijg je last van zowel lichamelijke als geestelijke uitputting. Je voelt je letterlijk opgebrand. Een burn-out is dus niet alleen een psychisch probleem, maar ook duidelijk te voelen en te merken in je lichaam.

Burn-out klachten krijg je niet alleen door werkstress, maar ontstaan ook vaak door spanningen in de privésfeer. Vaak is het de combinatie van die twee die je teveel wordt. Niet alleen volwassenen kunnen een burn-out krijgen, burn-out bij jongeren komt ook voor.

Bij een burn-out zijn vaak zowel je fysieke als mentale energiereserves op. Je merkt dat je hier in het begin vaak nog wel mee om kan gaan. Je werkt bijvoorbeeld door de vermoeidheid heen. Koffie erin en gaan. Na een tijdje lukt dat niet meer en zijn zelfs de meest alledaagse taken een immense opgave. Als je dit ervaart maar hier niks mee doet, dan verandert jouw situatie niet. Actie ondernemen is ook moeilijk als je amper energie hebt.

Zo is het bijvoorbeeld niet meer mogelijk om de dagelijkse bezigheden te doen.

Je bent emotioneel, kunt niet slapen maar bent dood moe. Je bent somber, hebt een gejaagd gevoel en alles is te veel.

Soms gaat dit ook gepaard met paniek aanvallen. Bovenstaande klachten maken je ook vaak angstig.

In onze ademtraining gaat ons ervaren team je alles hierover uitleggen. Zeker ook hoe een efficiënte ademhaling essentieel is voor je lijf.

Onzekerheid komt namelijk vaak door onwetendheid.

Wat is overspannenheid?

Dit is de fase voor burn-out zijn, je bent moe, prikkelbaar en vaak zijn geluiden al vervelend. Je bent veel aan het piekeren en je hebt een kort lontje.

Bovenstaande klachten worden vaak veroorzaakt doordat je:

- te veel hooi op je vork neemt, zowel zakelijk als privé

- alles ‘’perfect’’ wilt doen

- te lang te veel (onbewust) over je eigen grenzen heen gaat

- te veel vanuit je hoofd leeft en niet vanuit je hart

- moeite hebt dingen los te laten (controle)

- onverwerkte trauma’s /emoties hebt

- niet de eerste stress signalen van je lijf (deze verschillen per persoon) signaleert en/of er (tijdig) naar luistert

- voor iedereen klaar wilt staan maar niet je eigen basis behoeftes in de gaten houdt

Ademen is de sleutel voor meer rust in je hele lichaam en dus ook mentaal.

Aangezien de ademhaling direct reageert op onze gemoedstoestand hebben veel mensen met een burn-out een hoge, gestreste, inefficiënte en oppervlakkige ademhaling. Hierdoor kun je je benauwd en zelfs kortademig voelen. Tevens zit je lijf tijdens een burn-out in de overlevingsstand. Door efficiënt te leren ademen ga je je rustiger voelen, slaap je beter en verlaag je je cortisol gehalte.

Vanaf de eerste één-op-één sessie krijg je weer controle over je ademhaling en merk je direct opzienbarende resultaten. Hierdoor neemt het zelfvertrouwen direct toe. Je ervaart onmiddellijk dat je je rustiger en ontspannen voelt en dat je weer goed kunt doorademen. Je krijgt als het ware een tool in handen waardoor je zelfs in stressvolle situaties de controle blijf behouden en laat je via deze efficiënte ademtechniek niet alleen fysieke spanning los maar ervaar je ook emotioneel en mentaal meer rust en ruimte.

In combinatie met mind fullness en een unieke mentale coaching zul je merken dat je weer meer rust in je hoofd ervaart, je beter weet om te gaan met stress en je ademhaling weer helemaal op orde hebt. Als kers op de taart zal je door het trainingsprogramma veel beter gaan slapen. Door een goede nachtrust en een gevoel van rust in het lichaam, voel je je weer energieker. De vicieuze cirkel van burn-out klachten wordt door onze training doorbroken doordat je een techniek in handen krijgt die altijd en direct inzetbaar is.

Met meer dan 40 jaar ervaring en duizenden mensen die hun klachten hebben overwonnen heeft de Del Ferro Methode bewezen zeer effectief te zijn tegen burn-out klachten.

Maak hier een afspraak voor je eerste les

Wat kun je verwachten?

·       Sterkere psychische weerbaarheid

·       Stressklachten overwinnen

·       Vrij en diep kunnen ademen vanaf de eerste les

·       Ontspanning

·       Controle en toepassing middenrif ademhaling

·       Betere concentratie

·       Rust ervaren

·       Goede nachtrust

·       Om te leren gaan met angsten en paniekaanvallen

Praktische informatie:

·       één-op-één training in 4 wekelijkse sessies

·       Ook mogelijk op een locatie bij jou in de buurt

·       De cursus kan ook worden gevolgd in het Engels of Duits

·       Geen wachttijden

aanmelden