naar boven  

De Methode


De methode nader uitgelegd

De Del Ferro Methode is een wetenschappelijk beproefde methode voor iedereen die hyperventileert en gemotiveerd is om hiervan af te komen.

De methode is gebaseerd op de training van de middenrifspier. Deze spier is voor 90% verantwoordelijk voor de ademhaling en bij mensen die hyperventileren dan ook de boosdoener. De methode is zowel geschikt voor mensen die chronisch hyperventileren als voor mensen met acute hyperventilatie aanvallen. Onze training kan als uniek omschreven worden, doordat voor zowel de mentale aanleiding (de angstgedachte) als de fysieke gebeurtenis (het hyperventileren) een relatief eenvoudige oplossing aangeleerd wordt. Bij de juiste toepassing leidt het direct tot blijvend resultaat.

[expand]

  • De methode helpt tegen iedere vorm van hyperventileren, zowel chronische hyperventilatie als acute hyperventilatie
  • Doordat je direct resultaat hebt krijgt je zelfvertrouwen een boost en wordt  angst overwonnen.
  • Thema’s als het ontwikkelen van een positief zelfbeeld, de mening van anderen en concentratietraining, komen in onze cursussen ook aan bod.

Deze methode heeft als bijkomend voordeel dat de conditie en het uithoudingsvermogen wordt verbeterd. Het heeft een positief effect op de conditie en het herstel bij inspanning van sporters.**Door de techniek verlaagt namelijk de melkzuurspiegel in het bloed. Hierdoor voel je je minder snel moe en herstel je sneller na inspanning. Ook is de methode de oplossing voor burnout klachten, slapeloosheid en andere ademhalingsproblemen.

  • Meer dan 35 jaar ervaring
  • Grondlegger van de middenrifademhaling 
  • Vergoed door zorgverzekeraars
  • Wetenschappelijk bewezen
  • Internationale bekendheid
  • Unieke methode

[/expand]

Inhoud van de training

De training wordt gegeven door officieel opgeleide Del Ferro docenten. Velen van hen hebben zelf hun klachten overwonnen door de Del Ferro Methode. In onze training leer je controle en inzicht te krijgen over je ademhaling. Al na de eerste les ervaar je dat je weer macht hebt over je lichaam en dat de hyperventilatie niet meer de baas is over jou.

[expand]

Een uiterst resultaat gerichte training, waarin je naast een correct gebruik van de middenrifspier, angst overwint waardoor het zelfvertrouwen toeneemt. In 4 wekelijkse sessies krijg je de techniek aangereikt waardoor je, al vanaf de eerste les, niet meer hoeft te hyperventileren. Je zult je direct rustiger voelen. Wij pakken problemen aan door middel van een persoonlijke benadering. De training zorgt er ook voor dat jij vaardigheden ontwikkelt voor het omgaan met stress en hooggevoeligheid.

Na verloop van tijd zal het leven zonder hyperventileren een automatisme worden. Waarom de hyperventilatie ooit is begonnen, is voor ons niet van belang.  Wij kijken naar de oplossing. De vicieuze cirkel doorbreken; een bepaalde gebeurtenis heeft ooit een verkeerde beweging van het middenrif veroorzaakt, die door (paniek) gedachten in stand wordt gehouden. Dat patroon moet doorbroken worden. Als je leert hoe je de hyperventilatie kan voorkomen, zal de angst en onzekerheid die in de loop van jaren is opgebouwd, verdwijnen.

[/expand]

De Del Ferro methode is opgebouwd uit 2 fases

In Level 1 leer je de Del Ferro basis techniek en wordt intensief getraind om de lichamelijke klachten te overwinnen. Uiteraard wordt er uitgebreid aandacht geschonken aan de Del Ferro ademtechniek.

[expand]

De techniek wordt niet alleen geoefend tijdens de lessen maar ook na afloop van iedere sessie. Een groot voordeel hiervan is dat je oefent in alledaagse situaties waarin je voorheen last had van jouw klachten. Op deze manier verandert angst en vermijdingsgedrag in zelfbewust en doelgericht gedrag waardoor per dag het zelfvertrouwen een boost krijgt. De ademtraining is een privé training, maar je kunt de cursus ook doen in groepsverband .

In Level 2 krijg je inzichten in jouw eigen gedrag en de techniek wordt opgefrist. Level 2 legt meer nadruk op het mentale aspect. Zo kun je angst hebben om te falen of twijfelen of het juist jóu wel gaat lukken. Misschien trek je je teveel van de mening van anderen aan of ben je te streng voor jezelf. Je leert om (nog meer) in je kracht te komen.

In Level 2 krijg je les van Eva Wolf. Eva is psychosociaal therapeut, NLP-master en mindfulness trainer.

[/expand]

Grondlegger: Len Del Ferro

De Del Ferro Methode is in 1978 ontwikkeld door Len Del Ferro. Na zijn internationale carrière vestigt Del Ferro zich als zangpedagoog in Amsterdam. Hij geeft zangles aan bekend Nederland en ontwikkelt zich als de eerste mental coach in Nederland. Hij combineert de middenrif-ademhalingstechniek met mental coaching en concentratietraining.

[expand]

Del Ferro deed eind jaren ‘70 een revolutionaire ontdekking op het gebied van stotteren. Hij ontdekte dat stotteren een lichamelijke oorzaak heeft. De middenrifspier, de spier die voor 90% verantwoordelijk is voor onze ademhaling, bleek, ongecontroleerde bewegingen te maken wanneer je stottert.

Hij liet zijn ontdekking nationaal en internationaal wetenschappelijk onderzoeken. Daar bevestigden meerdere specialisten zijn bevinding. Ook bleek dat deze ademhalingstechniek de perfecte oplossing is voor hyperventilatie en heel doeltreffend was voor conditieverbetering.

Zo werd hij mental coach en concentratietrainer bij voetbalclub AJAX onder leiding van Johan Cruyff en trainde hij tennisspelers zoals Henry Leconte en Stefan Edberg.  Maar ook topsporters zoals Gerrie Knetemann, Henk Lubberding, Ruud Krol, Simon Tahamata, Ties Kruize en Jan Raas coachte hij. Del Ferro werkte ook jarenlang als mental coach, ademhalingstherapeut en concentratietrainer bij de wielerploeg van Peter Post.

Hij is auteur van drie boeken: ‘Stotteren hoeft niet meer’, ‘Hyperventilatie hoeft niet meer’ en ‘Conditieverbetering’ volgens de Del Ferro Methode.

[/expand]

 

schrijf je nu in!

/>

Wetenschappelijke artikelen

Wetenschappelijk is aangetoond dat deze methode de oplossing biedt voor iedere vorm van hyperventilatie. Ook heeft de methode een positief effect op de conditie en het herstel bij inspanning van sporters. Door de techniek verlaagt namelijk de melkzuurspiegel in het bloed. Hierdoor voel je je minder snel moe en herstel je sneller na inspanning. Ook is de methode de oplossing voor burnout klachten, slapeloosheid en andere ademhalingsproblemen. De Del Ferro methode heeft inmiddels duizenden mensen, wereldwijd, geholpen.

lees meer