naar boven  

Ademhalingsoefeningen tegen stress

17-05-2023

Stress, drukte, spanning, geen tijd, rennen en vliegen. Stress is een veel voorkomend fenomeen in de drukke wereld van vandaag. Met werk deadlines, familieverplichtingen en andere to-do’s kun je je al snel overweldigd voelen. Dit kan grote gevolgen hebben voor zowel ons lichamelijke- als mentale welzijn.

Steeds meer mensen zoeken naar mogelijkheden om zich te ontspannen en stress te verminderen. Denk hierbij aan meditatie, yoga, pilates, vakanties en in tropische oorden naar ont-stress retraites te gaan.  Gelukkig is de oplossing ook heel dichtbij huis te vinden, namelijk in je eerste levensbehoefte: goed ademen!

Benauwd door stress

Het komt vaak voor dat personen hun problemen niet associëren met een verkeerde ademhaling. Stress, benauwdheid, burn-out, slaapproblemen, angsten en spanningen worden vaak veroorzaakt door een disfunctionele ademhaling.

Doordat iemand lichamelijke (stress)klachten ervaart, zoals hartkloppingen, benauwdheid, druk op de borst en slecht slapen, kan dit angsten tot gevolg hebben. Door deze angst worden de klachten erger. Zo kunnen mensen met slaapproblemen al in de middag angst hebben dat zij ’s avonds niet kunnen slapen. Iemand met hyperventilatie heeft vaak angst dat zij een aanval zouden kunnen krijgen, hetgeen kan resulteren in het feit dat ze de snelweg niet op durven. Dit veroorzaakt weer onnodig stress waardoor men verkeerd gaat ademen en hierdoor nog meer benauwd wordt.

De bekende vicieuze cirkel van de angst voor angst is een feit.

Omdat deze problemen veroorzaakt worden door een disfunctionele ademhaling kan dit ook opgelost worden door functioneel te leren ademen.

Functionele ademhalingsoefeningen tegen angst en stress

Vanaf de eerste seconde op aarde adem je. Het is letterlijk het eerste wat iemand doet bij zijn of haar geboorte en het laatste wat je doet aan het einde van een leven. In de jachtige tijd waarin wij leven, slaat stress en onrust direct op onze ademhaling.

Met gerichte ademhalingsoefeningen volgens de Del Ferro Methode, verminderen stressklachten direct! Daarnaast geeft het rust om de controle en regie weer over je eigen lichaam terug te krijgen wanneer je weet hoe je deze specifieke ademhalingsoefeningen kunt toepassen.

Ademhalings-gerelateerde problemen oplossen

Door correct te ademen zullen problemen gaandeweg verdwijnen. Doordat je ook beter gaat slapen door de Del Ferro ademhalingsoefeningen, horen slaapproblemen tot het verleden.

Deze ademhalingsoefeningen worden door middel van een trainingsprogramma in onze ademtherapie intensief geoefend. Naast de ademhalingsoefeningen komt er een ander belangrijk aspect aan bod, namelijk het werken aan mentaal/emotionele problemen. Het doorlopen van dit proces, waarbij je je stress leven afbouwt in combinatie met de ademhalingsoefeningen vormt een zeer sterke basis om problemen zoals stress en angst tegen te gaan en uiteindelijk zelfs helemaal op te lossen.