naar boven  

Hyperventilatie komt in vele gradaties voor.

02-04-2020

Hyperventilatie komt in vele gradaties voor. Zo heb je mensen die zich door de dag heen wat licht in het hoofd voelen, af en toe wat draaierig en hoofdpijn, maar ook mensen waarbij de klachten meer en intenser zijn. Zo kan je last hebben van tintelingen in mond, voeten of handen. Veel moeten gapen of zuchten en voelen een druk op de borst.

Deze klachten kunnen zo hevig zijn dat zij bang worden om deze klachten weer te krijgen. Hierdoor wordt weer extra stress opgebouwd, waardoor deze en meerder klachten kunnen worden verergerd.

Het kan op een bepaalde manier zo hevig worden dat hyperventilatie zich ontwikkeld tot paniekaanvallen. Ook deze paniekaanvallen verergeren weer de klachten, beïnvloedt het slapen en ga zo maar door. De kunst is om de cirkel van de paniek voor de paniek te doorbreken. Dit leer je in een 4-wekelijkse ademtraining. Je zult verstelt staan van de snelle resultaten!