naar boven  

Cursus

Conditieverbetering voor (top) sporters


Conditieverbetering voor (top) sporters

Wil je een sneller herstel na een inspanning en je conditie verbeteren?

Hoe zou het zijn wanneer jij, zowel mentaal als fysiek, een voorsprong zou hebben, doordat jij jouw ademhalingssysteem hebt geoptimaliseerd?

Een prestatie kan niet geleverd worden zonder zuurstof. Tijdens een intensieve inspanning zijn je middenrif en tussenribspieren verantwoordelijk voor het ademen. Hoe intensiever de training, hoe meer je van je ademhalingssysteem vraagt. 

Ademen is de sleutel voor meer vitaliteit

Wanneer je voor of tijdens een wedstrijd gespannen bent, ga je oppervlakkiger en sneller ademen. De lucht gaat hierdoor sneller door de luchtwegen en wordt daardoor niet optimaal gefilterd. Daarbij komt dat wij door een oppervlakkige, stress ademhaling gemiddeld maar 30% van onze longcapaciteit gebruiken. 

Via gerichte oefeningen gericht op de training van de middenrifspier en flanken, kun jij je adem besturen zodat je moeiteloos 60-70% van je longcapaciteit gaat gebruiken. Zo zal je via een efficiënte ademtechniek het optimale uit je prestaties behalen. Het stelt je in staat makkelijker en dieper te ademen, waardoor je minder snel moe wordt en sneller herstelt na een inspanning. Het verbetert je sportieve prestaties en vermindert kortademigheid. Daarbij ervaar je ook emotioneel en mentaal meer rust en ruimte, waardoor de focus wordt verscherpt. 

Een disfunctionele ademhaling kan aan de basis staan van klachten die je in eerste instantie niet direct met je ademhaling associeert, zoals druk op de borst, een opgejaagd gevoel, duizeligheid, hyperventilatie, vermoeidheid, slaapproblemen, stress of een burn-out. 

Tijdens de training leer je de Del Ferro methode van onze ervaren docenten en zal je versteld staan van de effectiviteit van de methode, want al na de eerste les zullen er opmerkelijke resultaten worden behaald.

Hoewel de unieke middenrif-ademhalingstechniek van de Del Ferro Methode het belangrijkste onderdeel van de training is, word er ook gewerkt aan je mentale gesteldheid zodat je zelfvertrouwen wordt versterkt en je sterker in je schoenen komt te staan.

Op de eerste les krijg je het Del Ferro trainingsprogramma mee waar de ademhalingsoefeningen goed in worden beschreven. Hierdoor kan je direct de techniek in praktijk brengen en ervaar je onmiddellijk dat je goed kunt doorademen en je conditioneel sterker wordt.

Met meer dan 40 jaar ervaring en duizenden mensen die de ademtraining volgens de Del Ferro hebben gevolgd heeft de Del Ferro Methode bewezen dat veel (top) sporters baat hebben bij deze methode en efficiënt hebben leren ademen.

Wat kun je verwachten?

 • Vrij en diep kunnen ademen vanaf de eerste les
 • Conditie verbetering
 • Sneller herstel na inspanning
 • Een mentale en fysieke voorsprong
 • Je vitaal voelen
 • Betere concentratie
 • Meer zelfvertrouwen
 • Souplesse
 • Goede nachtrust
 • Meer energie

  Praktische informatie: 
   
 • 1 op 1 training in 4 wekelijkse sessies
 • Ook mogelijk op jouw locatie
 • De cursus kan ook worden gevolgd in het Engels of Duits

[Maak hier een afspraak voor jouw eerste behandeling]

https://youtu.be/N-dH6-y2mls

https://youtu.be/V7TujScZF38

aanmelden