naar boven  

Ingrid Del Ferro

/>

Ingrid Del Ferro • Directeur, Founder, Trainer & Coach

Net als meer dan 1 miljoen Nederlanders, heb ook ik last gehad van hyperventilatie. Ik was een jaar of 18 toen ik werd overvallen door een aanval. Ik zat bij iemand in de auto en wist niet wat mij overkwam. Mijn hele lijf blokkeerde, kreeg het benauwd en tintelingen in mijn lichaam en kon geen woord meer uitbrengen. Net voordat ik dacht dat ik flauw ging vallen, nam het langzaam af…

Vanaf dit moment kreeg ik vaker deze verschijnselen. De paniek voor de paniek was geboren. 

Ok…de dochter van de ademhalingsspecialist, moest zelf in therapie. Ik ben er gelukkig volledig vanaf gekomen. Ik voelde gewoon door de techniek toe te passen, de paniek afnemen en kreeg een wapen in handen om zo’n aanval voor te zijn. Alleen dat al, maakte mij rustig en tot op de dag van vandaag heb ik er geen last meer van gehad.

Ergens ben ik ook dankbaar dat ik dit heb moeten meemaken, want door mijn eigen ervaring kan ik jou ontzettend goed helpen in het overwinnen van jouw problemen.

Wist je dat in Nederland ongeveer 1000.000 mensen dagelijks last hebben van hyperventilatie? Dit kan een chronische vorm zijn of acuut. Chronisch houdt in dat je eigenlijk de hele dag sluimerend hyperventileert. Acute hyperventilatie uit zich meer in (paniek) aanvallen. Plotseling hevig zweten, hartkloppingen, licht gevoel in je hooft zijn een paar symptomen die je kunt merken. Uit jarenlange expertise kan ik vaststellen dat perfectionisme en hoge sensitiviteit vaak de trigger is om te gaan hyperventileren. Hiervoor bied ik je tools aan om hier anders mee om te gaan.

Het is prachtig om mensen in een korte tijd te leren hoe zij zichzelf van hun hyperventilatie kunnen genezen en hen weer in hun kracht te zetten….

Ingrid Del Ferro is al meer dan 25 jaar naast directeur, trainer en coach van het Del Ferro Instituut de founder van The Breathing Academy. Topsporters, mensen die last hebben van hyperventilatie en alle mogelijke ademhalingsproblemen waar je tegen aan kunt lopen behandelt zij met haar ervaring, passie en inlevingsvermogen.

Zij heeft de methode rechtstreeks van de grondlegger, haar vader Len del Ferro, geleerd en heeft in de loop der jaren de technieken verfijnd en up to date gebracht. Zij heeft 3 boeken geschreven; Spreken is Goud, het Del Ferro Werkboek en Vanzelfsprekend.

Vanwege haar expertise is zij een veel gevraagde gast in diverse tv programma’s en wordt zij regelmatig geïnterviewd door diverse Nederlandse en buitenlandse media. Zo is zij vaak te zien op de Duitse televisie, maar ook wist de BBC haar te vinden voor een reportage. Zij zat aan tafel bij DWDD, Matthijs van Nieuwkerk en tal van andere talkshows en actualiteitenprogramma’s.

In 1992, na het overlijden van haar vader Len Del Ferro, bouwde zij zijn levenswerk verder uit. Zo vestigde zij in 2004 een Del Ferro dependance in Duitsland. Ingrid is specialist op het gebied van ademtraining tegen stotteren en hyperventilatie. Zij leidt docenten op en geeft zelf ook verschillende trainingen bij Del Ferro.


Mijn verhaal

Niet zacht, wel zinnig

"Ik ben praktisch en resultaat gericht ingesteld. Ik geef jou inzichten en duidelijkheid. Ik ben positief, intuïtief en confronterend. Ik houd van een praktische aanpak, zodat je direct aan de slag kunt gaan met het oplossen van jouw probleem. Mijn gave is om mensen weer in hun kracht te zetten en jou in te laten zien wat het oplevert om negativiteit om te zetten tot iets positiefs."