naar boven  

Hyperventilatie aanval stoppen

06-04-2020

Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben dagelijks last van hyperventilatie. Ondanks dat de meeste mensen last hebben van chronische hyperventilatie, zie ik in mijn praktijk toch ook heel veel mensen die te maken hebben met hyperventilatie aanvallen. 

Wanneer je ooit een aanval hebt gehad, ontwikkel je vaak angst voor de volgende aanval. Doordat je hierop gefocust bent en de spanning zich opbouwt, zal jouw ademhaling hier direct op reageren. Resultaat: een volgende aanval. De vicieuze cirkel van de angst voor de angst is geboren.

Wanneer je nu een techniek leert waarbij de hyperventilatie aanval weet te stoppen, zal logischerwijze de angst voor een nieuwe aanval afnemen. Je hebt immers een ‘wapen’ waarmee je de aanval kunt stoppen en zelfs kunt voorkomen.

Dit is de kracht van de training bij The Breathing Academy. Wij bieden jou een doeltreffende techniek aan, waarbij je direct resultaat merkt. Je klachten nemen af, je voelt dat je weer kunt ‘doorademen’ en hierdoor zal je de spanning voelen wegebben.

Het overwinningsgevoel is enorm wanneer je voor de eerste keer hebt bemerkt dat jij de baas bent over jouw lichaam, in plaats dat de hyperventilatie jou de baas is.