naar boven  

Ik heb last van hyperventilatie, wat nu?

06-04-2020

Wist je dat 1 miljoen Nederlanders dagelijks last hebben van hyperventilatie die hartkloppingen, duizeligheid, vermoeidheid en vaak paniekaanvallen met zich meebrengen?

We spreken van hyperventilatie als je ademhaling aanzienlijk te snel en/of te oppervlakkig gaat. Hyperventilatie betekent ‘teveel’ (hyper) ademen (ventilatie). Het is een symptoom van angst, paniek, stress, of oververmoeidheid. Daardoor kan het gebeuren dat de ademhaling uit balans raakt met een aantal vervelende lichamelijke klachten als gevolg. Hoewel hyperventilatie op zichzelf niet gevaarlijk is, kan het bij regelmatig terugkeren wel voor ernstigere ongemakken zorgen. De angst voor een nieuwe aanval kan de hyperventilatie in stand houden waardoor je paniek aanvallen kunt krijgen.

Bij de Del Ferro Methode leer je efficiënt ademen. De methode is in 1978 ontwikkeld door  Len Del Ferro hetgeen een revolutionaire ontdekking is geweest. De ademhalingstechniek waar de middenrifspier getraind wordt staat centraal om de hyperventilatie te verhelpen. Daarnaast richten we ons ook op het mentale gedeelte, zodat je meer zelfvertrouwen krijgt en je angst overwonnen wordt. De  training is één op één zodat wij je heel persoonlijk coachen in het leren toepassen van een efficiënte ademhaling en jouw persoonlijke doelen samen kunnen gaan behalen.