naar boven  

Oplossingen bij hyperventilatie

06-04-2020

Er zijn verschillende mogelijkheden om zowel chronische als acute hyperventilatie op te lossen.

Ademhalingsoefeningen

Zo doen veel mensen ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen die vaak gebaseerd zijn op buikademhaling. Echter blijkt dit in de praktijk lastig toe te passen te zijn. Men vindt het vaak lastig om met ‘de buik te ademen’.

Dit is ook best te begrijpen, want je kunt ook niet met je buik ademen. Lucht komt in de longen, niet in de buik.

Echter kan je wel je ademhalingsspier; de middenrifspier, die de scheiding vormt tussen borst- en buikholte, trainen. Het is wetenschappelijk bewezen dat wanneer je deze spier leert te ontspannen, hetgeen gebeurt bij de uitademing, je klachten die horen bij hyperventilatie kunt voorkomen en zelfs volledig kunt overwinnen.

Het vertrouwen in het eigen lichaam neemt hierdoor toe en de angst voor een paniek aanval verdwijnt. De vicieuze cirkel wordt doorbroken. Dit, maar nog veel meer, leer je in 4 weken tijdens de ademtraining bij the Breathing Academy powered by Del Ferro.