naar boven  

Enorme toename cliënten bij The Breathing Academy

22-07-2020

In de laatste twee weken ziet Ingrid Del Ferro, CEO van The Breathing Academy, een grote toename van aanmeldingen van mensen die last hebben van hun ademhaling.

Del Ferro wijdt dit aan de Corona crisis. Veel mensen die zich aanmelden hebben Corona gehad en willen weer efficiënt leren ademen. Ingrid: “Vaak hoor ik de klacht dat men last heeft om ‘goed door te ademen.”

Daarnaast zijn er veel mensen die bang zijn dat ze Corona kunnen krijgen en raken daarvan zo in de stress dat hun ademhaling als het ware op hol slaat en gaan hyperventileren.

Ook een veel voorkomende klacht zijn slaapproblemen. Door de spanning en het piekeren liggen mensen vaak uren wakker waardoor er een slaaptekort ontstaat.

De training bij The Breathing Academy is een combinatie van de bekende ademhalingstechniek van de Del Ferro Methode (ook gebruikt voor het overwinnen van stotteren) en een unieke mentale training.
Via gerichte oefeningen gericht op de training van de middenrifspier en flanken, leren cursisten hun adem te besturen zodat zij weer moeiteloos 60-70% van de longcapaciteit kunnen gaan gebruiken. De techniek draagt ook bij aan ontspanning waardoor stress klachten afnemen. 

Een disfunctionele ademhaling kan aan de basis staan van klachten die je in eerste instantie niet direct met je ademhaling associeert, zoals druk op de borst, een opgejaagd gevoel, duizeligheid, hyperventilatie, vermoeidheid, slaapproblemen, stress of een burn-out. 

Hoewel de unieke middenrif-ademhalingstechniek van de Del Ferro Methode het belangrijkste onderdeel van de training is, word er ook gewerkt aan je mentale gesteldheid zodat je zelfvertrouwen wordt versterkt en je tools krijgt om oude gedachtepatronen te veranderen.

Onderstaand bericht kregen wij vandaag, 1 dag na de eerste training van Thea die Corona heeft gehad en eigenlijk niet meer goed slaapt sinds die tijd:

++

Hallo

Graag wil ik U informeren dat het gisteravond met slapen super is gegaan.
Nadat ik de oefeningen had gedaan en stond vanmorgen heerlijk uitgerust op. Dit is sinds weken weer de eerste keer dat ik door heb geslapen!!

Groepjes,
Thea 

++