naar boven  

Ademtechniek voor verbeteren van sportprestaties

30-07-2020

Het bereiken van (top) sportprestaties hangt af van vele aspecten. Om te pieken dient het lichaam op orde te zijn en niet te worden overbelast. Daarnaast is de juiste voeding een aspect wat de laatste jaren steeds aan populariteit heeft gewonnen. Zo zijn er voedingsdeskundigen en worden er persoonlijke diëten opgesteld om naar de beste prestaties toe te werken.

Een thema waar voor de meesten nog veel winst valt te behalen is een correcte en efficiënte ademhaling. Een prestatie kan niet geleverd worden zonder zuurstof en hoe intensiever de training, hoe meer je van je ademhalingssysteem vraagt.

Adem jij oppervlakkig en snel, dan gebruik je gemiddeld maar 30% van je longcapaciteit. Leer jij een techniek om functioneel te ademen, kan je dit moeiteloos verhogen naar 60-70%. Hierdoor word je minder snel moe tijdens een training en herstel je sneller. Het op orde hebben van je ademhaling creëert ook mentale rust en ruimte waardoor de focus wordt verscherpt.

In topsport zijn marges klein en is elke winst ten opzichte van je tegenstander een groot voordeel. Volg een training bij The Breathing Academy en ervaar zelf dat je goed kunt doorademen en conditioneel sterker wordt.