naar boven  

Frank de Boer baat bij Del Ferro methode

05-04-2021

Ajax maakt sinds afgelopen zomer gebruik van een zogenoemde ‘focuscoach’.

Zeker voor het ‘tussendoortje’ tegen Roda JC wellicht geen overbodige luxe. Frank de Boer is voorlopig blij met zijn inbreng. ,,Jonge spelers hebben niet altijd het besef hoe je een wedstrijd moet benaderen,’’ zegt hij. ,,Louis van Gaal had het altijd over het ‘imagineren’ van wedstrijdsituaties. De focuscoach geeft handvaten voor onze spelers om dat te doen. Het moet niet zo zijn van: o Roda? Nou, fluitsignaal en beginnen. Zo werkt het niet.”,,In mijn tijd hadden we de ademhalingsoefeningen van Len del Ferro. Zo kwam ik in die juiste ‘zone’. Daar werd in het begin wat lacherig over gedaan bij onze ‘patatgeneratie’, maar ik heb er veel baat bij gehad,’’ stelt de oefenmeester.