naar boven  

Maagklachten door verkeerde ademhaling 

09-06-2023

Veel mensen onderschatten het belang van efficiënt ademen. Zo kan een verkeerde ademhaling zelfs resulteren in maagklachten. In deze blog staat de volgende vraag centraal: kan een inefficiënte gespannen ademhaling zorgen voor maagklachten? En wat kan je hier aan doen?

Ervaar jij vaak een opgeblazen gevoel? Heb je last van gasvorming, zoals boeren of heb je het gevoel dat je een band om je maag hebt? Een disfunctionele ademhaling kan aan de basis staan van klachten die je niet direct linkt aan je ademhaling. Zo kan je door een gespannen ademhaling last krijgen van een druk op de maag of kan je last hebben van een opgezette buik. Maar ook misselijkheid en veel boeren kan komen doordat jouw ademhalingsspier te veel onder spanning staat.

Te veel lucht

Mensen die hyperventileren, ademen vaak te veel in en kunnen last hebben van ‘’lucht happen’’. De naam zeg het al, tijdens lucht happen wordt lucht ingeslikt. Dat wordt ook wel aerofagie genoemd. Deze lucht blaast de maag op. Waardoor er te veel lucht in je maag komt. Met als gevolg een zwaar gevoel op je maag, buikpijn, krampen en overmatig boeren, om de lucht kwijt te raken.

Stress en maagklachten 

Wat kunnen wij voor jou betekenen?
Indien stress aan de basis staat van je maagklachten, ben je bij Del Ferro aan het juiste adres.
Wat leer je zoal bij een ademtraining volgens de Del Ferro methode?

  • Ervaar emotioneel en mentaal meer rust
  • Meer energie
  • Vertrouwen in het eigen lichaam
  • Vrij kunnen (door)ademen
  • Een optimale nachtrust

Wil jij weten of jouw ademhaling ook zorgt voor klachten? Maak een afspraak voor een online gesprek en laat je vrijblijvend informeren.