naar boven  

Success stories


Wat ik fijn vond aan jullie therapie is dat de methode wetenschappelijk bewezen is.

15-05-2018

Reden waarom ik voor Del Ferro had gekozen is omdat jullie een erg praktische aanpak hebben. Als je last hebt van hyperventilatie zegt een dokter dat het te maken heeft met angst. Als je gaat googlen, kom je uit bij allemaal zweverige trainingen die van alles beloven, maar negens op gebaseerd zijn. Allemaal leuk en aardig, maar liep al meer dan 3 jaar rond met druk op mijn borst en ‘angst’ is voor mij een heel vaag begrip, waar ik weinig mee kon. Ik heb destijds hyperventilatie gekregen, omdat ik bijna tegen een burn-out aanliep. Ik denk dat ik gewoon zo gestrest was, dat mijn lichaam zo verkrampt ging ademhalen, waardoor het een automatisme werd en ik dit ik niet vanzelf kon afleren..

Wat ik fijn vond aan jullie therapie is dat de methode wetenschappelijk bewezen is. Er wordt met behulp van video’s en afbeeldingen uitgelegd wat er mis gaat in het lichaam als je aan het hyperventileren bent. Het begrijpen van dit lichamelijke proces was zo verhelderend, dat je meteen snapt dat hyperventileren op te lossen is en dat je hier zelf wat aan kunt doen. 

Eigenlijk is de cursus het onder de knie krijgen van 1 simpele ademshalingsoefening die je consequent en op de juiste manier moet uitvoeren, zodat je je middenrif leert ontspannen. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan, vooral met zo’n koppig persoonlijkheid als ik. Je bedenkt dan smoesjes voor jezelf als ‘het lukt niet, ik heb geen tijd, het lukt toch niet. Fijn dat iemand rustig de tijd neemt om naar jouw ademhaling te kijken, al die smoesjes onderuit schopt en je super specifieke tips geeft, waardoor je het uiteindelijk toch onder controle krijgt :)

Dank dat je zo geduldig was. Ik wilde je dit berichtje pas echt sturen als ik het gevoel had dat ik het wat meer de baas was allemaal en dat is nu :)

 


Cynthia • 23 • hyperventilatie