naar boven  

Success stories


Geen acute aanvallen meer

14-06-2016

Na al jaren te kampen met stress- en chronische hyperventilatieklachten en vele therapieen (fysio, psycho, logopedie, hoogsensitiviteitscoach etc.) verder, kreeg ik in december 2015 burnout verschijnselen. Nog een poos mee door gelopen, huisarts dacht dat ik te weinig uitdaging kreeg en dacht dat ik ‘te slim’ was voor de psychologen, dus gaf verder ook niet veel advies waar ik wat mee kon.

In april 2016 ging het lichtje echt uit en had ik weer flink last van acute hyperventilatie -vooral ‘s nachts- en kon ik fysiek en mentaal weinig meer hebben. Mijn familie heeft toen een knoop doorgehakt om mij even uit mijn gezin (met jonge kinderen) te halen en 3 weken bij mijn zus thuis rust te geven. Na enig gegoogle vond mijn zus het Del Ferro Instituut. Dat sprak ons allebei aan. Ik dacht als ik een techniek leer om om te gaan met de hyperventilatie krijg ik wellicht meer rust en minder last van stresssymptomen. In combinatie met mentale zorg erbij leek het mij helemaal goed.  Hoe ik in Amsterdam moest komen vanuit Lochem was me toen een raadsel. Dat was voor mijn zus ook niet te doen (naast haar werk) en ik zag ook een lange autorit sowieso helemaal niet zitten op dat moment. Mijn lijf stond stijf van de stress en gammeligheid. In overleg kon Ingrid de eerste keer naar mij toekomen. Dat was voor mij een uitkomst, anders was het mij niet gelukt allemaal. Ik was dus heel erg blij met die service aan huis.

Na 1,5 uur training ben ik aan de slag gegaan met de techniek. Na een aantal dagen was ik nog wat onzeker over de oefeningen en ben ik 3 dagen na de eerste instructie zelf met de trein naar Amsterdam gegaan en daar lopend vanaf het station naar Del Ferro toegelopen, sessie gehad en weer terug met de trein gegaan. Van te voren was ik heel erg bang of het wel zou lukken maar het lukte me dus wel! Niet dat daarmee alles al super was, het ging behoorlijk met ups en downs, maar de acute hyperventilatie kon ik aardig bedwingen als ik die voelde opkomen. Ik heb sinds de 1e training geen acute aanvallen meer gehad, voelde de wel opkomen maar kon ze afwenden. 

Maar 1 ding is zeker, als die eerste keer ademhalingstraining niet aan huis was geweest, zou ik waarschijnlijk niet verder gekomen zijn in dit proces en niet in aanraking gekomen zijn met de Del Ferro methode.
 
Groeten,

Annemarie


Annemarie • cursus tegen hyperventilatie