naar boven  

Success stories


Ik werd weer 'mens'

29-07-2019

Ik ben in 2019 begonnen met de therapie bij Del Ferro i.v.m. mijn hyperventilatie.

In 2016 begonnen mijn klachten. Ik was vaak draai duizelig en wist niet goed waar dit vandaan kwam. In het begin zaten daar nog  periodes van maanden tussen daarna werden deze periodes steeds korter.

Ik ging naar de dokter en die zei dat ik last had van BPPD(kristallen in het oor die losschieten en draaiduizeligheid veroorzaken) en gaf me wat thuis oefeningen mee om dit op te lossen. De oefeningen maakte mij alleen maar zieker en dit duurde weken, vervolgens ben ik bij een chiropractor terecht gekomen dit bracht wat verlichting. Eigenlijk zijn mijn klachten naar dit voorval niet meer weg geweest. Soms voelde ik me weer een periode goed en dan weer niet en zo ging dat op en af.

In 2017 ging ik naar Turkije om een kroon te laten zetten. Dit was een vreselijke ervaring en de klachten werden weer erger en erger. Ik was misselijk, duizelig, hartkloppingen, onrust, kortademig, een algeheel gevoel van malaise en nog tig andere klachten. Terug in Nederland werd ik zo ziek dat ik uren lang op mijn werk moest overgeven. Ik voelde me zo beroerd. Aangekomen bij de dokter gaf hij aan dat ik een ontsteking had in mijn maag en gaf me Omeprazol mee tegen de maagpijn en het overgeven. Dit leek naar een week wat verlichting te bieden maar niet voldoende. De medicatie werd verhoogd en verhoogd maar dit werkte allemaal niet. Vervolgens werd ik door gestuurd naar het ziekenhuis voor een gastroscopie. Met een cameratje kijken ze dan in je maag. Daar kwam uit dat ik een scheurtje had in mijn middenrif Dit komt regelmatig voor, de een heeft daar veel klachten van de ander niet. Ik kreeg vervolgonderzoeken en er werd vast gesteld dat de klachten die ik al jaren had(het was inmiddels 2018) van de scheur in mijn middenrif komt.

Er werd een operatie gepland in april, 2018.

De operatie was zwaar en heftig. Het herstel was moeizaam. Ik kon niet goed eten en alles gepureerd en dit voor maanden lang. De klachten die ik voorafgaand aan de operatie had verdwenen niet, ze werden alleen maar erger.

Ik wist niet meer wat er met me aan de hand was en ik kwam in een cirkeltje terecht van nare klachten die alleen maar versterkt werden door mijn gedachten omdat ik hopeloos werd omdat ik niet wist wat er met me aan de hand was.

Mijn moeder gaf mij naar een tijd de tip om maar eens met een psychosomatisch fysiotherapeut te praten. Dat deed ik. Die gaf al snel aan je hebt chronische hyperventilatie en daar komen je klachten vandaag. Ik maakte een afspraak in het ziekenhuis om dit te laten onderzoeken, ik had immers geen energie meer voor een diagnose die niet zou kloppen. Middels een slagaderlijke bloed test hebben ze mij getest op chronische hyperventilatie en dit kwam duidelijk naar voren in de uitslag.

Ik ben toen allerlei oefeningen en therapieën gaan volgen maar niets leek echt te helpen. Ik werd langzamerhand zo lusteloos van al de klachten en mijn lichaam die niet mee werkte.

Leuke dingen doen, dagjes weg, sociale contacten, boodschappen doen alles stond op een heel laag pitje. Ik deed niets meer want mijn lichaam liet mij steeds weer in de steek waardoor ik ook angsten ging ontwikkelen.

In november 2019 kwam ik bij Ingrid terecht. Via internet las ik veel goede recensies en ik dacht dit ga ik proberen ik heb toch niets te verliezen.

Ik had gelijk dezelfde week nog een afspraak met Ingrid. Zij was kritisch en hielp mij uit die negatieve spiraal. 

Mijn gedachten ware negatief en ik heb geleerd dat dit ook doorwerkt op je lichaam en je welzijn.

We hebben 2 keer per week afspraken gehad waarbij we de Del Ferro methode toepaste. De eerste sessie was moeizaam ik had veel last van boeren door mijn operatie en als ik de therapie toe paste werd dit versterkt.

Bij de 2e sessie was dit boeren al een stuk minder. Bij de 3e sessie ging ik naar de therapie de stad van Amsterdam in, terwijl ik de afgelopen tijd niet meer buiten kwam.

Bij de andere sessies veranderde mijn leven alleen maar positief. Ik ging weer voetballen, ik ging weer meer leuke dingen doen en werd weer ‘ mens’ .

Ik weet nu dat ik niet bang hoef te zijn voor wat ik voel maar dat het mijn eigen ademhaling is die mij ziek maakt en dat ik die zelf weer onder controle krijg met de oefeningen die Ingrid me heeft aangereikt.


Joy • hyperventilatie