naar boven  

Success stories


Bibian Mentel over de Del Ferro Methode

08-10-2017

Ik ben via mijn osteopaat doorgestuurd naar the Breathing Academy van Del Ferro, om mijn ademhaling te verdiepen omdat ik vrij oppervlakkig adem bleek te halen en op deze manier mijn longen nog optimaler zou kunnen gebruiken. Gezien het feit dat ik aan topsport doe en inmiddels al 5 keer aan mijn longen ben geopereerd was ik dus erg benieuwd en zag ik in dat ik hier absoluut profijt van zou kunnen hebben.

De 4 lessen van Ingrid Del Ferro waren allereerst zeer leerzaam en leuk, maar ook kon ik na de eerste les het profijt al merken. Meer lucht en vooral ook veel meer rust in mijn ademhaling en mijn hele lijf.

De lessen erna waren vooral gericht op het eigen maken van de techniek omdat ik merkte dat het in eerste instantie nog niet automatisch ging en ik dus heel bewust moest letten op mijn ademhaling. Tot slot hebben we de laatste les ons ook nog gericht om deze techniek toe te passen in mijn lezingen die ik regelmatig geef!

Mijn man heeft mijn lezing al heel vaak gehoord en hij gaf mij altijd al het advies om rustiger te praten, de tijd te nemen en af en toe een pauze in te lassen, maar ik wist nooit echt hoe. Vorige week hoorde hij mij voor het eerst weer spreken en vond het mijn beste lezing ooit…..dit omdat ik voor het eerst “pauzes” durfde in te lassen om de luisteraar de tijd te geven om na te denken over wat ze zojuist hadden gehoord waardoor het verhaal nog meer binnenkwam.

Natuurlijk weet ik, als sporter, dat mijn ademhaling belangrijk is, maar dat deze cursus me zoveel heeft gebracht, op zowel sportief vlak als op het gebied van mijn lezingen, had ik  niet verwacht!!!!

Groetjes en een hele fijne dag!

Bibian Mentel

Bibian Mentel-Spee is een Nederlandse snowboardster. Zij werd zes maal Nederlands kampioen op de onderdelen halfpipe en snowboardcross. In 2002 werd ze met een prothese opnieuw Nederlands kampioene snowboardcross.

In 2013 kwalificeerde Mentel zich voor de Paralympische Winterspelen 2014 in Sotsji. Bij de openingsceremonie droeg zij de Nederlandse vlag. Op de paralympische snowboardcross won ze goud. Bij de sluitingsceremonie kreeg ze de Whang Youn Dai Achievement Award uit handen van naamgeefster Whang Youn Dai. Op 16 december 2014 werd Mentel tijdens het NOC/NSF Sportgala verkozen tot Paralympisch sporter van het jaar. Tijdens het WK in het Spaanse La Molina won ze goud op de onderdelen snowboardcross en banked slalom.


Bibian Mentel • ademtraining