naar boven  

Success stories


Van achter de geraniums terug naar een mondain leven.

04-05-2018

Met Ingrid Del Ferro…Goedemorgen ik ben Valentine en heb mega last van hyperventilatie. Ik durf nog  niet eens van de bank naar de keuken te lopen omdat ik paniek aanvallen heb, dus hoe kom ik dan naar jullie instituut in Amsterdam? “nou daar komt u dan niet. Zal ik naar u toe komen?

Als dat zou kunnen.

Na een rit van 2.5 uur kom ik bij een prachtige villa in de bossen in Zelhem. Never heard of, maar ligt bij de Duitse grens.

Valentine staat mij op de wachten en bespeur direct haar rode gezicht en vlekken in haar nek. Paniekerige blauwe, hoopvolle ogen kijken mij onzeker aan. Haar lange benen in  grijze broek en hoge zwarte Gucci laarzen, verraden haar gevoel voor mode.

 

Ik krijg een tour door deze net gebouwde villa waar stijl en luxe de overhand hebben. In een prachtige kamer met openslaande deuren, uitkijkend op de tuin waar geen einde aan lijkt te komen, vertelt ze haar verhaal. Paniekaanvallen hebben de overhand in haar leven genomen door een aantal hyperventilatie aanvallen die zij heeft gehad. Na meerdere keren 112 te hebben gebeld en op de hartbewaking terecht te zijn gekomen, bleek dat er niets aan de hand was met haar hart. Tussen de zinnen hapt ze naar adem en lijkt haar rode gezicht bijna paars te worden.

Na mijn uitleg over wat er gebeurt in je lichaam wanneer je hyperventileert en met haar de techniek toepas, gebeurt er iets speciaals. De vlekken namen af, paars wordt rood, en rood wordt roze. De felheid van het blauw in de ogen veranderde  naar een warmere kleur blauw en er komt een hoopvolle lach op haar gezicht te voorschijn. Ze zegt dat ze weer ‘normaal’ kan ademen.

Ik verlaat na anderhalf uur de villa en druk  haar op het hart dat ze  intensief de techniek moet blijven oefenen. Ik hoop dat ze de volgende keer naar Amsterdam zou kunnen komen voor haar tweede les.

En ze kwam, naar Amsterdam, in de auto. Verlost van een hoop klachten. Na 4 behandelingen leeft Valentine haar mondaine leven weer volop. Trots en met een traantje van ontroering geven we elkaar op de laatste behandeling in Amsterdam een hug. Valentine is verlost van haar kwaal en ik ben dankbaar dat ik haar daarbij kon helpen.